Flaş Haber

İntravenöz Vitamin Terapisi: Myers Kokteyli (Enerji Serumu)

İntravenöz vitamin terapisi: Myers kokteyli (Enerji Serumu)

Myers vitamin terapisi nedir?

İntravenöz (damar içi) Myers kokteyli (enerji kokteyli) temelde; kronik yorgunluk, fibromiyalji (yumuşak doku romatizması), depresyon, anjin, kas spazmı, akut astım atakları ve migren gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan bir vitamin terapisidir. İçeriğinde magnezyum, kalsiyum, vitamin B kompleksi (B5, B6 ve B12), C vitamini ve vücudun ihtiyaç duyduğu çeşitli mineraller bulunur. 1970’lerde Dr. John Myers tarafından geliştirilen Myers kokteyli, neredeyse yarım asırdır genel sağlık fonksiyonlarını iyileştirmek isteyenlerin tercih ettiği tamamlayıcı bir terapidir. Medikal tedavilerine destek arayan, yoğun ve stresli bir tempoda çalışan veya aldıkları vitamin takviyesinden tam olarak yararlanamayan bireyler için hedefe yönelik, etkin bir tedavi sağlar.

 

Myers kokteylinde bulunan vitamin ve mineraller; sinirlerin ve kasların sağlıklı işlemesi, gıdaların enerjiye dönüştürülmesi, metabolizmanın ve hücre yapısının korunmasında oldukça önemli bir rol oynar. Damardan verildiği, direkt kana karıştığı ve en ince kılcal damarlara dek ulaştığı için güçlü bir bağışıklık sistemi ve daha zinde bir vücut için oral yolla alınan vitamin takviyesine kıyasla etkisi oldukça yüksektir.

 

Myers kokteyli terapisi nasıl yapılır?

Kişinin ihtiyaçlarına uygun şekilde hazırlanan Myers kokteylinde vitamin, mineral ve antioksidanlar vücuda damar yoluyla direkt olarak veriliyor. Besleyici maddelerin damardan verilmesinin en önemli nedeni ise sindirim sistemini atlayarak doğrudan kana karışması. Besin ögeleri intravenöz yolla verildiğinden sindirime gerek kalmadan hücrelere dağılıyor. Yapılan araştırmalar ağız yoluyla alınan besinlerin %10 ila %25’inin emildiğini, vücuda damar yoluyla verilen mineral veya vitaminlerin ise neredeyse %100’ünün kan dolaşımı sayesinde hücrelere ulaştığını ortaya koyuyor. Myers kokteyli tıpkı serum gibi damardan vücuda aktarılıyor ve ortalama bir saat içinde tamamlanıyor. Her hafta dört seans şeklinde uygulandığı takdirde enerjinin yoğun bir şekilde arttığı, daha aktif ve daha dinamik bir ruh haline ulaşıldığı görülüyor. Myers kokteyli, 4 hafta peş peşe uygulanıp faydası görülmeye başlandıktan sonra idame tedavisi olarak ihtiyaca göre ayda bir kere tekrarlanabiliyor. Myers kokteylinden hızlı sonuç almak isteyen kişilere yine sağlık durumları değerlendirilerek gün aşırı peş peşe uygulama yapılabiliyor ve tedavi 8 gün içinde tamamlanabiliyor.

 

Myers kokteyli terapisinin faydaları nelerdir?

Yapılan gözlemler, düzenli olarak Myers kokteyli terapisi alan kişilerin kaygı bozukluklarının kontrol altına alındığını, yüksek tansiyonunun düzenlendiğini, şekerinin dengelendiğini ve migren ataklarının azaldığını ortaya koyuyor. Enerjiyi ve bağışıklığı artırmak amacıyla her bir bileşeni özenle formüle edilen Myers kokteylinin vücudumuza saymakla bitmeyecek kadar çok faydası bulunuyor. Myers kokteyli terapisi;

 

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor,

Soğuk algınlığı ve gripten koruyor,

Enfeksiyonlarla savaşıyor,

Fibromiyalji semptomlarının hafifletilmesini sağlıyor,

Sindirim sorunlarını çözüyor,

Kemik sağlığını destekliyor,

Akut veya kronik kas spazmlarını azaltıyor,

Astım ve alerji tedavisini destekliyor,

Migreni önlüyor,

Hormonal dengesizlikleri düzenliyor,

Zihinsel konsantrasyonu artırıyor,

Felçli hastalarda tedavi ve rehabilitasyona katkıda bulunuyor,

Depresyon ve anksiyete semptomlarını iyileştiriyor,

Genel vücut zayıflığı, kronik yorgunluk ve uykusuzlukla mücadele ediyor,

Vücuda zindelik ve canlılık katıyor,

Kronik kalp yetmezliğinin önlenmesine yardımcı oluyor,

Her türlü kardiyovasküler hastalığın tedavisini destekliyor.

Myers kokteyli terapisi herkese uygulanabilir mi?

Vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi alması için mineral ve vitamin takviyesi sağlayan Myers kokteyli 16 yaş üzeri herkese uygulanabiliyor. Terapiye başlamadan evvel kişinin varsa hastalık öykülerine ve yapılan birtakım testlerle vitamin ve mineral değerlerine bakılıyor. Yapılan testler sonucunda da kokteylin içeriği, dozu ve uygulama sıklığı belirleniyor.

Hakkımda Uğurcan Üstündağ

Ayrıca Kontrol Edin

Diş Gıcırdatma

Diş Gıcırdatma (Bruksizm) Tedavisi Masseter Botoksu (Çene Botoksu) Nedir? Çene bölgesinin yan tarafında bulunan ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.